Бережть себе! – вийшов з блндажу.Премьера в Украине: 30.01.2020
Загалом держава (УКФ, Держкно) проспонсорувало ?10,0 млн (~23,4 % вд загального кнцевого кошторису фльму). Продюсери: Марко Супрун, Володимир Тихий, гор Савиченко, Степан Бандера, Дмитро Кожема, Уляна Супрун (колишня голова МОЗ Украни). Зараз картина посда 12-ту сходинку загального бокс-офсу. мнстра охорони здоров’я, гумор – один з найкращих засобв боротьби з стресом. Хлопцям на передову! – Як з’явилась дея – зняти такий фльм про вйну: не драму, не трагедю, а саме комедю?
Але зрозумйте те, що гротеск невддльною частиною будь-яко сатирично комед. виживати навть в умовах вйни. Однозначно: смх – це зброя. Зробили три невелик сер, як називаються “Блндаж”. В Днепре показали украинский фильм Наши котики.
Глядачам, як хотли б познайомитися з сучасним укранським кно Петро Микитюк пропону переглянути Поводиря, Мо думки тих Черкаси. Здавалося б, як можна смятись з тако болючо живо рани, як вйна? Виявляться, можна! Бльше того, це не сприйматься, як висмювання та приниження реальних подвигв. Що життя продовжуться, треба смятися в обличчя ворогу та смерт. Я думаю, що це найкращий фльм про вйну, яка в Укран”, - сказала Супрун. Наш котики. За створення вдповдають кнокомпан Бедлам Продакшн (США), Директоря Кно (Украна), Банесто Продакшн (Канада).
За останн клька рокв, у тому числ й завдяки пдтримц з боку попередньо влади, з’явилось багато втчизняних фльмв, присвячених останнй росйсько-укранськй вйн. Насамперед досить серйозних, часом навть трагчних художнх стрчок. Згадаймо хоча б т сам Киборги, ловайськ 2014. Батальйон Донбас, Позивний Бандерас“, нй, Донбас, Додому. Це дуже добре, але сатиричний погляд на вйну, смх над ворогом, а нод й над собою — теж дуже важлива рч. Це доводять так твори, присвячен досить кривавим вйнам, як Пригоди бравого вояка Швейка, Пастка-22 (або серал на основ Catch-22), чи четвертий сезон британського комедйного сералу Blackadder / Чорна гадюка, д якого вдбуваються у шанцях Першо Свтово. Крм того, саме смх, численн фотожаби, нтернет-меми та жарти допомогли укранцям, у тому числ й воякам на фронт, пережити найтемнш часи 2014-15 рр.