За пдсумками другого вкенду кнопрокату укранську гостросюжетну стрчку Сергя Лисенка Екс подивилися 569 глядачв. Касов збори фльму склали майже 43 тис. грн. У порвнянн з першим, також надзвичайно скромним вкендом кнопрокату, вони впали на 86%. Нагадамо, фльм стартував у прокат 23 счня.
А спвпродюсерка фльму Уляна Супрун пдкреслювала терапевтичну роль фльму, мовляв, смх розряджа. Так, на Сход гинуть наш вйськов, а поряд з цим ведеться запекла вйна в медйному простор. На стнках розвшен дитяч малюнки, волонтерськ обереги тощо. Не забудьте запросити свох друзв-ветеранв. Вн також додав, що фльм показу те, що “ми нелегко ставимося до вйни, що ми цю вйну сприймамо такою, якою вона , залишамось людьми, як хочуть жити в мир. У картонц з намальованими бананами – консерви, консерваця. Це — перша укранська комедя про вйну на Сход. Вы, как журналисты и волонтеры, 200 тысяч которых работали, чтобы помочь на войне. Коли у мене в фльм спада каска, то оця шапочка – така србляста, жноча, смшна – це моя. ми так само.
А ещё, несмотря на комедийный характер, это кино о смерти, её прикосновениях и дыхании. Бюджет Наших котикв становить 42 млн грн. м увесь час здаться, що я оживу. Наприклад, дивно бачити у фльм досвдченого Тихого вдрваний вд решти стрчки початок й деяк нш сцени, що вибиваються як взуально, так за наповненням. У певн моменти можна провести паралел з карикатурними образами Донбасу Сергя Лозниц (проте у Котиках акцент зроблено на укранських вйськових. — Та ти гониш. Уже те, що у фльм звучить псня Пливе кача викликало обурення деяких глядачв на допрем’рному показ у Львов. Псня була спецально написана для фльму (врш Максим Кривцов, музика та виконання Юркеш).
Автори пройшлися, наприклад, по Леондов Кучм. Але зрозумйте те, що гротеск невддльною частиною будь-яко сатирично комед. На ниншньому етап в нашому суспльств, як на мене, справд реч, над якими жартувати не можна. Вн проходить бля Лта та Грна. Про футболки теж пам’ятамо! Круто, що так багато людей хочуть х отримати, тож зараз працюмо над тим, щоби вони дсталися всм охочим. Комедя – це коли зала заливаться смхом. нженер, актор, футбольний тренер продавець квтв дуть добровольцями на схд. Тут наклейки ПТН-ПНХ, шеврони волонтерв-сто- матологв з Тризуб-Дентал, де на синьо-жовтому тл красувався блий зуб з гербом Украни, були конки та статуетки рзних казкових не дуже персонажв.