Спочатку прокт планувався як мн-серал. Режисер вдзняв три епзоди по 15 хвилин та виклав х на YouTube, але згодом зрозумв, що сторй вистачить на повнометражне кно. На 11-му птчингу Держкно прокт було представлено пд назвою Котик з палаючими очима, або Як ми полюбили лопати в умовах обмежено антитерористично операц з тимчасовими елементами вйськового стану, вн увйшов до перелку переможцв. У держави його творц просили всього 7 млн грн при загальному бюджет у 40,4 млн грн, бо основна частина фльму вже була знята, кошти знадобилися на постпродакшн. А кошти на промокампаню видлив Укранський культурний фонд.
Фльм був знятий за пдтримки Укранського культурного фонду Державного агентства Украни з питань кно. Його задум був простим: блндаж на лн фронту, в якому несуть повсякденну службу вони АТО. Як на зло росйський генерал виршу направити наступний удар саме по Капустин. Завдання, як ви вддате на краудсорсинг, мають бути невеличкими за обсягом. ЗЯТЬ – перший у списку.
– Мене збентежила вартсть квитка, але я подумав, що це, напевно, дуже хороший фльм, продав вс сво даманти та пшов. Режисер Володимир Тихий (Зелена кофта, Брама) для того, аби зняти смшний фльм звернувся до аж няк не смшно теми. Ну а вмння посмятися з самого себе – це взагал ознака здорово людини. Нагадамо, що фльм "Анна" режисера Декеля Беренсона, знятий про вйну на Донбас, отримав головну нагороду Британсько незалежно кнопрем в катергор короткометражок. Вони стверджують, що смх да нам можливсть легше сприймати страшну реальнсть, не пддаватися вдчаю, а досягати поставлено мети. Как говорится в одном из рекламних роликов зачем платить больше?. А заважатиме — молода укранська журналстка, яка вперше потрапила на передову. Патротична неполткоректна комедя — саме таке гасло ма фльм, знятий режисером Володимиром Тихим.
За словами колишньо очльниц Мнстерства охорони здоров'я, гумор одним з кращих засобв боротьби з стресом, медик закликала разом смятися небезпец в обличчя. Вн поновлю емоцйну, психчну енергю людини. Наш котики. Чому котики? “Ми жартували навть пд час бою, пдколювали сепарв, знущалися над ними.
Допоможе героям вистояти досвдчений доброволець з позивним Тренер, котрий постйно вжива футбольн аналог. А заважатиме — молода укранська журналстка, яка вперше потрапила на передову.