Багато ветеранв, не тльки в Укран, повертаючись з вйни практично не говорять про цей досвд з родиною та друзями. Лише з побратимами, бо вони можуть зрозумти одне одного, позаяк без прикрас бачили вйну. Часто вйськов сам жартують про свй деформований гумор, хоча насправд вн нормальний — лише адаптований до реальност, в якй окопи, танки та кул.
Сюжет розповда про чотирьох бйцв ЗСУ, як спритно вправляються з сепаратистами на початку конфлкту на Донбас. А от щодо мовного тла… Дуже рзко вдчувався дисонанс мж лтературною укранською та суржиком, додалася до цього й росйська мова, що лунала з уст укранських ворогв. Автори фльму не бояться гратися з стереотипними уявленнями про укранцв, тому не диву деклька епзодв, де фгуру справжнй делкатес нашо нацонально кухн – сало. Фльм виробляться кнокомпанями Бедлам Продакшн (США), Директоря Кно (Украна), Банесто Продакшн (Канада) за пдтримки Укранського Культурного фонду. "Как форпост для вас, этот фильм будет очень близкий для души. З нього виходять двчинка та баба. Трейлер фльму справля помилкове враження готу глядача до суцльного фарсу, фантасмагор та гротеску. Насамперед досить серйозних, часом навть трагчних художнх стрчок. У мене досвд поздок зоною ООС як члена знмально команди кнооб’днання Вавилон’13.
Та я не переживаю! – вдповда Пенальт. Це приклад абсолютно нового стилю фльмв про вйну за незалежнсть Украни — прекрасне поднання гумору драми, реалзму та мстики. Нас рятував гумор, навть пд час бою. Я бачила багато моментв, як викликали усмшку. Ззнаться: вони не були заряджен.
До того ж вони показують непоган касов збори. Петро Микитюк каже, що сон про пожежу у Кремл смерть Путна на початку фльму – не режисерська вигадка. Зароблено бльше 28 тисяч гривень, з них майже одинадцять вже перевели на фонди. Ус сцени вдзнят у Чернгвськй област. А ще додамо геймфкацю, рзн гров винагороди та елемент змагання. Дмитро Хом‘як як завжди викону свою кращу роль – Дмитра Хом‘яка. Блндаж — цe тpaгiкoмiчнa poзпoвiдь пpo пpигoди бiйцiв AТO, cтвopeнa зa мoтивaми cцeнapiю однойменного фiльму. Але тльки сепарськ канали. Пд час зйомок змусили корову бгати галопом.
Актори: Дмитро Тубoльцев, Дмитро Хом'як, Ярослав Федорчук