Пдбиваючи пдсумки, скажу, що для мене весь Захар Беркут вдображений у динй сцен: любовнй, Максима Мирослави. Здавалося б, можна було розмахнутися на повну. Показати справжню гропрестолвську пристрасть, чуттвсть, сексуальнсть. Але що ми бачимо? Губи, плеч, губи, плеч… один статичний поставний кадр з голою дупкою двома нжками. Кадр, який залива свтло мсяця. Ось це для мене Захар Беркут. Недотягли. Вектор зрозумлий, чого хотли досягти – ясно. Однак не вийшло. Фльм не справля враження конкурентоспроможного, вн вторинний, вн банальний, таких фльмв було вже безлч. Але нхто ж не говорить, що поганий жанровий фльм – це кнець свту. Боронь Боже! Вн не настльки поганий, яким мг би бути – це вже точно. Помтно, що з Беркута намагалися витягнути все по максимуму, щиро намагалися. Але нема, повз, не витягли.
Саме через нього я зацкавився цим проктом… Та деологчна конструкця, яку прагнув втлити в життя Тугар Вовк, увйшла в конфлкт з свтобаченням Захара Беркута. Вийшов епчний трейлер найбльш очкуваного укранського фльму ц осен – сторичного екшену Захар Беркут, генеральним меда-партнером якого канал Украна. Максим – хлопець нвроку: вн пробираться в добре охоронюван поко Мирослави, щоб заангажувати на нчну дискотеку, тобто: Я тебе запрошую на свято Перуна. Це спльний укрансько-американський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Вна. Монголи справжн
Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. Якби не зрада Тугара Вовка, жител Карпат мали б набагато бльше шансв на перемогу у нервнй боротьб з монголами, а так – все закнчилося типово для укрансько стор: трагчно не без смертей. сторичний екшен був представлений на багатьох мжнародних кноринках, де неабияк зацкавив свтову аудиторю. Але досить вже критикувати. Дв третини цього фльму можна навть переказувати без дофантазовування. Як повдомляв Детектор меда, компаня Kinorob пдписала з Film.
Бонус. Режисери Ахтем Сетаблав, Джон Внн, Украна-США, 2019 рк. У ролях: Алекс МакНколл, Роберт Патрк, Попп Дрейтон, Томм Фленаган, Андрй санко, Цегмд Церенболд, Олег Волощенко, Рок Майерс, Ална Коваленко, ржан Нуримбет, Вктор Жданов, Елсон Дуд, Аян Отепберген, Олег Стефан, Олвер Тревена, Даулет Абдгапаров, Марина Кошкна, Нуркен Туматав, Станслав Лозовський, Марат Абдуллав, Вкторя Клещенко-Пилипчук, Даняр Ахметов, Михайло Корженвський, Андрй Сторожик, Юрй рко, Михайло Черняков, Ална Довбуш, вгенй Лебедин, Микола Ейсмонт, Ян Клпп, Олег Невольник, Олександр Лаптй, Артемй горов, Олег Карпенко. Твр вана Франка “Захар Беркут”, як уся висока класика, залишаться надзвичайно актуальним, адже перегукуться з сучаснстю. Сусди, щоправда, тухольцв не дуже шанують, вважають х смердами, бднотою, а ще у жителв села конфлкт з мсцевим кервництвом в особ боярина Тугара Вовка (Томм Фленаган).
Такий дещо пафосний висновок лишився мом пслясмаком вд допрем’рного перегляду стрчки. Укранського фльму, який чи не вперше в стор укранського кнематографу розказав про патротичн реч якраз без жодно нотки пафосу.