Дал: ми аж надто часто пдносимося до неба лтамо над Карпатами. А велика мжнародна команда проекту налчувала понад 300 фахвцв. Актор вважа, що сторя про Захара Беркута близька кожнй людин. Синопсис: 1241 рк. Людина, зрозумло, не може довго знаходитися у фрустрац та ма знайти вихд. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. UA, на вдновлених декорацях величезно грсько ущелини, створено спецально для фльму.
Нагадамо, проект став переможцем Дев'ятого птчингу Державного агентства Украни з питань кно. (Я свдомо заздалегдь не вивчала акторський склад, щоб не шукати в героях ноземний слд, а фльм повнстю знмали англйською з укранським дубляжем). Додамо, що загалом на створення фльму пшло 1000 днв та 113 мльйонв гривень. Здавалося б, можна було розмахнутися на повну. Партнер та консультант стрчки – Мжнародний Фонд вана Франка. Захар Беркут – повнометражний художнй фльм укрансько студ Kinorob, знятий за мотивами однойменно повст вана Франка. сторя маленького, але гордого народу, який бореться з незлченною раттю могутнього ворога, – цлком унверсальний зрозумлий сюжет. Пдбиваючи пдсумки, скажу, що для мене весь Захар Беркут вдображений у динй сцен: любовнй, Максима Мирослави. “ якщо ця стрчка отрима в Укран гарний фдбек, це буде довол потужним пдрунтям для того, щоб потм вдбувся мжнародний прокат… А я очкую насамперед емоцйно реакц.
“Головне, що це кно про справжню Украну. Mind не залишився осторонь ц кнопод – виршив згадати, як зароджувалася дея картини, а заодно подивитися, у що вона зрештою вилилася. Захар Беркут (у мжнародному прокат The Rising Hawk) — укранський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Внна, екранзаця однойменно сторично повст Захар Беркут вана Франка. Команда "Захара Беркута" довго шукала грську ущелину, де можна було б зняти масштабн батальн сцени. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Ми м показували щось сво", - розповв укранський каскадер Дмитро Рудий про спвпрацю укранських казахських каскадерв. На псню уже зняли клп, який не тльки складаться з кадрв стрчки, а й з спецально вдзнятих кадрв. А о 18.
Для проекту було створено понад 600 оригнальних костюмв, що склало бльше нж 3 000 одиниць одягу, сотн екземплярв збро, аксесуарв, прикрас, посуду. Над проектом працювали до 40 майстрв, як дослджували сторичний одяг та створювали костюми, м допомагали ремсники з цло Украни.