Мнуси картини. Як свято Перуна, так три чверт фльму проходять у темряв: суцльна нч багаття. У темряв точаться й ус розмови (прямо якась хронка партизанського руху). Стрчка позбавлена ??яскравих фарб, це дещо напружу. Можливо, це авторська метафора, що показу темн часи Украни-Рус. Але, все-таки, з огляду на перспективу мжнародного прокату, кольоровсть тльки б додала бонусв фльму.
Навряд чи варто пояснювати, хто такий ван Франко й що таке повсть Захар Беркут. Друга рч стосуться д чи екшену. Героям настльки вриш, що не можеш не переживати: а раптом щось пде не так? Автори сценарю таки ввели клька кношних поворотв, як додали сюжету гостроти. Костюми прикраси - коп з музев "Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. Гори у фльм вийшли рзними — денними нчними, коли треба — живими, а коли — мстичними. Саундрек вд Вакарчука
Цей похд на танц й виршить подальшу долю Мирослави, коли й доведеться обирати мж батьком громадою Максима. Перша важлива рч стосуться жахливо бди укранського глядацького кно – нарративу. Я говорю про сценарй фльму, про оповдальний матерал. Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. Рк 1241. Багаття гортиме всю нч. Знищуючи все на свому шляху, вйська хана Бурунди пдходять до Карпат зупиняються бля пднжжя гр.
Монгольська орда на чол з ханом Бурундою рухаться на захд, винищуючи все на свому шляху. Ну а все нше – нескнченна рзанина бг лсами. Сотн рзних видв збро, клька десяткв коней, бо на мечах, трюки, масштабн битви - для всього цього у "Захар Беркут" знадобилися каскадери. Под фльму Захар Беркут розгортаються в 1241 роц, коли монгольська орда на чол з ханом Бурундою прийшла в укранськ Карпати, все руйнуючи на свому шляху. Можливо, це авторська метафора, що показу темн часи Украни-Рус.
Рада Беркут. Дружину Захара Беркута зграла рландська акторка Елсон Дуд особисто для мене стала прикрим винятком у фльм. Зграла акторка добре, проте типаж пдтягнуте обличчя няк не вписувалось в карпатську автентичнсть 13 столття… ця накшсть, на жаль, вдчувалась так гостро, аж муляла око.