Ще одним голлвудським актором, який прихав на зйомки до укранських Карпат, був Томм Фленаган, якого ми знамо за фльмами "Хоробре серце", "Гладатор", "Вартов Галактики 2".
Безумовно, що Беркут – одна з найбльш очкуваних укранських кнокартин XXI столття, а якщо бути точншим – з Дня Незалежност. Сильне кно. Генеральний меда-партнер бродкастер: ТРК Украна Патротизм картини помрний доречний. Плюс середньовчний антураж, який дос розбурху уми через пвроку псля завершення сералу "Гра престолв".
У монгольськй навал у "Захар Беркут" брали участь справжн монголи - актори з Монгол та Казахстану. У головних ролях зграли Андрй санко (Кборги), Роберт Патрк (Термнатор 2: Судний день, Мцний горшок 2, Останнй кногерой, Ангели Чарл 2), Олег Волощенко (Сторожова Застава), Томм Фленагана (Вартов Галактики 2, Гладатор, Мсто грхв), Вктор Жданов (Кборги) та багато нших укранських закордонних акторв. Пдбиваючи пдсумки, скажу, що для мене весь Захар Беркут вдображений у динй сцен: любовнй, Максима Мирослави. 1241-й — монгольська орда просуваться на Захд. Ба бльше: все сказане ма якийсь зв’язок з тим, що ми бачимо на екран. (Я свдомо заздалегдь не вивчала акторський склад, щоб не шукати в героях ноземний слд, а фльм повнстю знмали англйською з укранським дубляжем). Картинка.
З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. “Захар Беркут” - це сторя днання та незламност духу укранського народу, де невелика громада перемогла ворожу навалу завдяки взамодопомоз та пдтримц. Спонсором фльму ТМ Льввське, в Музейно-культурному простор Львварня (м. Ось ц сам голлвудськ стандарти Захара Беркута, бува, даються взнаки. Не впевнена, що зменшення хньо клькост не вплинуло б на динамку фльму… та все ж, як на мене, романтичну лню фльму можна було б трохи пдсилити. Грське селище Х столття було нелегко реконструювати, розповдають автори фльму, адже збереглося дуже мало нформац про т часи в Карпатах. 30 год — передпрем’рний показ сторичного екшену Захар Беркут.
Роберт Патрк розповв про ставлення до свого персонажу: "Найбльш близькою в образ Захара для мене виявилася саме його воля до боротьби за свою свободу. Вн не хотв чужого панування н над ним самим, н над його народом. Замсть цього вн хотв, щоб люди сам виршували хто як ними повинен правити, вн був готовий боротися за свою свободу ".