"Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. - Було примно працювати над святковими костюмами. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Пощастило взяти у колекцонерв таких три пдвски, зняти з них форму й вдлити цю красу".
Цнност бренду збгаються з цнностями фльму. Сюжет розгортаться в 1241 роц. Бо якщо у когось ще лишилася краплина сумнвв, то Захар Беркут – якраз тою жирною крапкою, яка остаточно доводить: круте укранське кно сталося! Ранше повдомлялося, що першою краною в вроп, яка покаже сторичний екшн “Захар Беркут”, стане спаня. До реч, це стосуться не тльки кривавих сцен: пд час побутових романтичних теж на що подивитись. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога, — йдеться в синопсис фльму.
Грим – нереально крутий! Одяг, якого пошили бльше трьох тисяч одиниць – неймоврний. На бойовик знадобилось 50 знмальних днв, майже половина з них - 24 - були нчними. Голлвудський актор, який зграв старйшину — Захара Беркута, розповдав, як був вражений красою укранських Карпат як з захватом переносився у суворе життя грського племен Х столття: "Я бачу, що укранц дуже пишаються сторю, описаною в повст "Захар Беркут", що для них ця сторя дуже важливою. “Ми щаслив вд того, що разом з американськими кновиробниками, наше укранське кно знайшло цлснсть та високий рвень! Гордсть за свох колег, що зробили такий яксний продукт! Акторськ роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподвамось, що в майбутньому фльми такого рвня, будуть саме украномовн в оригнал саме укранськ актори виконуватимуть головн рол. Под вдбуваються у 1241 роц. У фльм зграли актори з Украни, США, Великобритан, Казахстану та Монгол: Алекс МакНколл, Томм Фленаган, Попп Дрейтон, Андрй санко, Олег Волощенко, Цегмд Церенболд, ржан Нуримбет, Ална Коваленко, Рок Майерс, Олвер Тревена, Аян Отепберген, Вктор Жданов та нш.
Однак боярин Тугарин-Вовк бажа бути одноосбним правителем краю, а тому вступати з смердами в рвноправн вдносини не ма намру. Орда жорстоких вбивць-монголв, як справжнй бич Божий, незлченною голодною сараною рухаться по свту знищу усе на свому шляху. UA Group. Вдався саундтрек – гарний мкс електронно та симфончно музики. Атмосфера, яка трима вд першого кадру до останньо 132-о хвилини. Прем'ра стрчки з гаслом "У свобод моя сутнсть" запланована вже на 10 жовтня 2018 року. Стереотипнсть геров впада в око з перших кадрв Захара Беркута.
Цкава деталь: у монголв за фльмом головний символ – двоголовий орел. Можливо, у вонв-кочвникв теж були подбн зображення, але зараз це жорстко асоцються з Росйською мперю.