Бо це красива карпатська легенда в популярнй нтерпретац. Мене весь час не полишали вдчуття, що я дивлюся голлвудське кно: якогось -надцятого Робн Гуда чи "Хоробре серце". Майже половина фльму — це власне добротний екшн. Битви, двобо, засдки, кнн трюки та нша середньовчна картинка. , звичайно, те, що любить глядача — мсцева автентика. Максим запрошу Мирославу на язичницьке свято, а там танц, звитяги, ходння по вугликах, трембти внки з вогниками на загадковому озер. Автентично? Не знаю. Думаю, етнографи рохи посперечалися б, але точно красив. , звичайно, найбльша краса цього фльму — Карпати. "Захара Беркута" знмали неподалк Синевирсько поляни. Гори у фльм вийшли рзними — денними нчними, коли треба — живими, а коли — мстичними. вишенька на торт — саундтрек вд самого "Океану ельзи". Що тут говорити, вн вже у мене в телефон.
Найгрша риса фльму в його затягнутост. Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн). Про це Льввському порталу повдомили органзатори заходу. Вийшов такий соб парадокс – дею переможного слов'янського патротизму на екран втлював американо-британський акторський склад. Захар Беркут та усе його село, щоправда, не бажають ставати залежними, але оскльки монгольська орда вже неподалк (та щоб не бути пдозрюваним у сепаратизм) Беркут пропону Вовку привести сво вйська з Галичу та плч-о-плч стати проти загарбникв. Вдгуки в цлому з знаком плюс, хоча вказувалися деяк нюанси, як поставили глядачв у глухий кут.
На псню уже зняли клп, який не тльки складаться з кадрв стрчки, а й з спецально вдзнятих кадрв. Автентично? Не знаю. Стрчка подну минуле сучасне. Для того, щоб вдзняти сцени масштабного бою, автори фльму створили “з нуля” селище Тухля реального розмру (станом на 13 столття), а також грську ущелину та маток Тугара Вовка. Сильне кно. Взяти хоча б до уваги амулети: у родини Беркутв центральним символом тут знак, що нагаду тризуб.
А от на ши в монгольського хана – двоголовий орел (цей символ справд свого часу використовувався в геральдиц монголи)… Бюджет картини склав 75 млн гривень, з них держпдтримка - 30 млн гривень. я точно знаю, що саме я звдти взяв. ua. “Зокрема Роберт Патрк (Захар Беркут) Томм Фленаган (Тугар Вовк) дуже цкавились тим, звдки бере початок ця легенда що зараз вдбуваться в Укран.
Ранше повдомлялося, що до знмально команди Захара Беркута придналися голвудськ колеги. Разом з Ахтемом Сетаблавим в якост спврежисера над стрчкою працю Джон Внн. З американського боку фльм продюсують Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Партнером та консультантом фльму виступа Мжнародний Фонд вана Франка.