У фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв – з Украни та Казахстану. А велика мжнародна команда проекту налчувала понад 300 фахвцв.
Режисери Ахтем Сетаблав, Джон Внн, Украна-США, 2019 рк. Вн не хотв чужого панування н над ним самим, н над його народом. Художниця костюмв Антонна Белнська перекону, що у "Захар Беркут" глядач не побачать жодно детал, яку можна купити в магазин сьогодн. Андрй Пишний, Голова правлння Ощадбанку розповв: Можна сказати, що нас позбавили шансу вдмовитися вд участ в прокт. Патрк, класичний приклад актора одн рол, термнатора Т-1000 з фльму Джеймса Кемерона Термнатор 2, звсно, тут не головним гером. О 17. я точно знаю, що саме я звдти взяв. У Львов вдбудеться допрем’рний показ сторичного екшену Захар Беркут. Багаття гортиме всю нч.
Але нема, повз, не витягли. 1223 рк. Зграла акторка добре, проте типаж пдтягнуте обличчя няк не вписувалось в карпатську автентичнсть 13 столття… ця накшсть, на жаль, вдчувалась так гостро, аж муляла око. Захар Беркут (у мжнародному прокат The Rising Hawk) — укранський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Внна, екранзаця однойменно сторично повст Захар Беркут вана Франка. Факти про фльм "Захар Беркут" Це не деменця.
Продюсери: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз. Захар Беркут та усе його село, щоправда, не бажають ставати залежними, але оскльки монгольська орда вже неподалк (та щоб не бути пдозрюваним у сепаратизм) Беркут пропону Вовку привести сво вйська з Галичу та плч-о-плч стати проти загарбникв. Бережися, монголе, начувайся, загарбник! Глядач зустрли картину гучними оплесками та привтали творцв стрчки з успхом. Мовляв, в Голвуд так реч виготовляють з пластика… Сцени, як залишаються з тобою ще деклька тижнв псля фльму. Мабуть, це факт, яким стрчка зантригувала багатьох в першу чергу.
У головнй рол зграв голлвудський актор Роберт Патрк (Термнатор 2: Судний день). У стрчц взяли участь актори з Украни, США, Великобритан, Казахстану та Монгол: Алекс МакНколл, Томм Фленаган, Попп Дрейтон, Андрй санко, Олег Волощенко, Цегмд Церенболд, ржан Нуримбет, Ална Коваленко, Рок Майерс, Олвер Тревена, Аян Отепберген, Вктор Жданов та нш.