Бекраунд. “Зокрема Роберт Патрк (Захар Беркут) Томм Фленаган (Тугар Вовк) дуже цкавились тим, звдки бере початок ця легенда що зараз вдбуваться в Укран. Але нхто ж не говорить, що поганий жанровий фльм – це кнець свту. Можливо, тому автори фльму були милосердними та намалювали цю гору так, щоб навть той самий пересчний глядач побачив, що село Тухля та вся гора навколо не – це не дуже добре виконаний CGI-ефект. Вд сюжету, створеного Франка, крм головних геров битви Мирослави Максима з ведмедем мало що залишилося. Це спльний укрансько-американський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Вна. Продовжимо про недолки. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем. Однак перед обличчям непереможного ноземного ворога тухольський старйшина Захар Беркут (Роберт Патрк) пропону забути про чвари об’днатися в м’я дино мети – перемоги над монголами. Виробництвом фльму займалися Kinorob CinemaDay.
Все це про один з найдорожчих фльмв в стор Украни, однойменну екранзацю сторично повст вана Франка "Захар Беркут", прем'ра яко вдбулася 10 жовтня у Кив. подарувала культур легендарну сторю про 300 вдважних спартанцв хнього царя Леонда. На Закарпатт у Синевирськй Полян розпочалися зйомки повнометражного сторичного екшена "Захар Беркут" режисера Ахтема Сетаблава, що створються компаню Kinorob за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. А велика мжнародна команда проекту налчувала понад 300 фахвцв. Продюсери: гор Олесов (компаня Kinorob, Украна); Джефф Райс, Юрй Карновський, Раджа Коллнз (компаня Cinema Day, США). А ця сторя (Захар Беркут - Ред. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. У фльм знмалися й нш ноземн актори з досвдом, проте рзниця мж ними та нашими втчизняними акторами взагал не вдчувалася. Вдумайтеся: Ахтем Сетаблав, режисер цього фльму, на майданчику керував Термнатором! Думаю, що кожен ма пти найближчим часом в кнотеатр, аби не тльки пдтримати укранське кно, а й побачити новий рвень нашо ндустр”, - подлився враженнями Анатолй Анатолч, ведучий програми Ранок з Украною на телеканал Украна, автор продюсер проекту Зе Интервьюер.
Сподваюся, те, що ми зробили з командою, знайде вдгук у серцях глядачв та змусить замислитися. В результат вийшов вельми переконливий лицар без страху докору. Бюджет стрчки чималий: 113,2 млн грн ($4,5 млн), з яких 30 млн грн видлило Держкно. Я сподваюся, що, крм того, що воно динамчне, яскраве, воно також наповнене змстом емоцями”, – зазначив режисер. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. Забагато битв (дуже суб’ктивне зауваження). Вони показали постановч каскадерськ бо, а також — вогняне та кнне шоу. Ми працюмо над тим, аби наша журналстська та аналтична робота була яксною, прагнемо виконувати максимально компетентно.