- Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану.
Голлвудський актор, який зграв старйшину — Захара Беркута, розповдав, як був вражений красою укранських Карпат як з захватом переносився у суворе життя грського племен Х столття: "Я бачу, що укранц дуже пишаються сторю, описаною в повст "Захар Беркут", що для них ця сторя дуже важливою. Цей твр – один з найвдомших у творчост видатного класика укрансько лтератури. Я сподваюся, що, крм того, що воно динамчне, яскраве, воно також наповнене змстом емоцями”, – зазначив режисер. Бережися, монголе, начувайся, загарбник! Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. Вийшов такий соб парадокс – дею переможного слов'янського патротизму на екран втлював американо-британський акторський склад. Музику слова написав лдер гурту Святослав Вакарчук. Будуть танц. На широкому екран глядач побачать: Андря санка (Кборги), Олега Волощенка (Сторожова Застава), Роберта Патрка (Термнатор 2: Судний день, Мцний горшок 2, Останнй кногерой, Ангели Чарл 2), Цегмда Церенболда (Вйсько Мин Бала), Томм Фленагана (Хоробре серце, Гладатор, Мсто грхв ), Попп Дрейтон (Абатство Даунтон, Русалочка), Аяна Утепбергена (Вйсько Мин Бала, Дамантовий меч), Алекса МакНколла (5-та хвиля, Аксель), Вктора Жданова (Кборги), ржана Нуримбета (Сторожова Застава, Сардар, Меч перемоги, Наречена), Елсон Дуд (ндана Джонс останнй хрестовий похд, Вид на вбивство), Алну Коваленко, Дуалета Абдигапарова (Кочвник, Лквдатор, Орда), Рок Майрса, Олега Стефанова, Нуркена Туматава (МакМафя), Олвера Тревену, Марину Кошкну, Марата Абдулава (Лквдатор, Тараз), Станслава Лозовського, Даняра Ахметова, Вкторю Клещенко-Пилипчук та нших. Найбльший кнотеатр крани стане майданчиком для постановочних бов, виставки костюмв, вогняного кнного шоу та звукв справжнх трембт“, – сказано в повдомленн.
Ба бльше: все сказане ма якийсь зв’язок з тим, що ми бачимо на екран. Колабораця з ноземними акторами - американськими, монгольськими, казахськими, британськими, - за переконанням режисера, дозволить вивести укранську культуру на свтовий рвень. Нашестя Монгольсько орди на слов'янськ земл трива. У фльм знмалися й нш ноземн актори з досвдом, проте рзниця мж ними та нашими втчизняними акторами взагал не вдчувалася. А там, де спроба – завжди ймоврнсть успху. Врю, що ця спвпраця допоможе збльшити боксофс та покаже гдн результати. Головною рушйною ж силою фльму син Захара Максим – спритний молодий мисливець, який закохуться у дочку боярина Тугара Вовка.
Найжахливше, що псля цього всього фльм знматься чи монтуться, таке враження, без спроб привести хоч щось до ладу. Нагадамо, Захар Беркут екранзацю твору вана Франка. Понад три тисяч костюмв шили клька мсяцв. Верховний правитель настльки озлоблений всм, що вдбуваться, що не здогадуться в яку дурну пастку вн потрапив. Попереду земл боярина Тугара Вовка тухольсько громади, яку очолю Захар Беркут. Стереотипнсть геров впада в око з перших кадрв Захара Беркута.