Пдтекст. Фльм – про под 1241 року, коли монгольська орда напала на слов’янськ поселення в Карпатах. Проте багато деталей, символв та образв дозволяють зчитати паралел з сучасними подями та конфлктом укранцв з ншим агресором. Взяти хоча б до уваги амулети: у родини Беркутв центральним символом тут знак, що нагаду тризуб. А от на ши в монгольського хана – двоголовий орел (цей символ справд свого часу використовувався в геральдиц монголи)…
Партнером та консультантом фльму виступа Мжнародний Фонд вана Франка. Адже треба було не тльки створити правдоподбну природну локацю, а ще й прорахувати, як хто там буде рухатися, де знаходитимуться актори, каскадери, кон, камери й так дал", - розповдав художник-постановник Влад Одуденко. Старйшину Захара Беркута зграв зоряний американський актор (хоч дещо побляклий) – Роберт Патрк, найбльшу популярнсть якому принесла роль рдкого робота-вбивц в Термнатор-2: Судний день (1991). Дитяч рол в стрчц виконають Михайло Корженвський, Андрй Сторож, Юрй рко, Михайло Черняков, Ална Довбуш, вген Лебедин. Непоганий розмах батальних сцен.
Що сподобалося найбльше? Основн зйомки проводились у Карпатах, зокрема на озер Синевир та Манявському водоспад. Це завжди робочий гарний настрй. Але досить вже критикувати. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Зазначимо, що офцйний саундтрек до сторичного екшену “Захар Беркут” записав гурт “Океан Ельзи”. Долучайтесь до каналу Украна в месенджерах, аби дзнаватись першими про актуальн та обран матерали за посиланнями:
Актори, яким вриш, яких розумш, якими зачаровушся. Режисер: Ахтем Сетаблав, Джон Внн Сотн рзних видв збро, клька десяткв коней, бо на мечах, трюки, масштабн битви - для всього цього у "Захар Беркут" знадобилися каскадери. На наше ршення вплинуло багато чинникв. подарувала культур легендарну сторю про 300 вдважних спартанцв хнього царя Леонда.
Квитки вже у продажу.Сьогодн, 9 жовтня, у столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбудеться масштабна прем’ра сторично драми “Захар Беркут“.