Спецально для сторичного екшену було створено понад 600 оригнальних костюмв, що склало бльше нж 3000 одиниць одягу, сотн екземплярв збро, аксесуарв, прикрас, посуду. Над проектом працювали до 40 майстрв, як дослджували сторичний одяг та створювали костюми, м допомагали ремсники з цло Украни.
Не впевнена, що зменшення хньо клькост не вплинуло б на динамку фльму… та все ж, як на мене, романтичну лню фльму можна було б трохи пдсилити. Захар Беркут на цьому тл вигляда нечувано добре. Бурунда був в лют, коли про це дзнався. "Я люблю сторю. Розбиремося чому. Було б непогано перемагати у боротьб за свободу! А ось цього можна досягти тльки за одн умови: днсть народу, взамна пдтримка одне одного. Кадр з фльму "Захар Беркут" Допомагають створювати та розвивати яксну незалежну длову журналстику. сторичний екшен Захар Беркут став найбльш очкуваною укранською кнотеатральною прем'рою ц осен. Вони ще .
Сьогодн, 9 жовтня, у столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбудеться масштабна прем’ра сторично драми “Захар Беркут“. В Укран давно говорили про створення видовищного сторико-патротичного екшена в дус бойовика 300 спартанцв. "Це буде динамчний, красивий, змстовний, у чомусь з претензю на епчнсть фльм. Нагадамо, 28 листопада в широкий укранський прокат вийде сторичний трилер Цна правди польсько режисерки Агнешки Голланд, генеральним меда партнером якого виступа канал Украна. На пдступах до Карпат вйсько зупинилося, готуючись перетнути гори.
До консультацй були залучен спецалсти з стор та музейн працвники. На гостей чекатиме цкава розповдь про проект та зустрч з його командою, а о 20. Ми розмстили по лсу скай-панел та гелв кул, що давали в диму легку глибину, створювали нуарну атмосферу", - розповв про особливост роботи вноч оператор Юрй Король. Вноч туди проникло клька мсцевих мисливцв - брати Беркути, як звльнили всх полонених. Вони показали постановч каскадерськ бо, а також — вогняне та кнне шоу. Цей твр – один з найвдомших у творчост видатного класика укрансько лтератури. Несамовитий вд лют хан виршу йти навпростець, щоб помститися знищити карпатськ поселення. (Я свдомо заздалегдь не вивчала акторський склад, щоб не шукати в героях ноземний слд, а фльм повнстю знмали англйською з укранським дубляжем). Боронь Боже! Вн не настльки поганий, яким мг би бути – це вже точно.
"Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. - Було примно працювати над святковими костюмами. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Пощастило взяти у колекцонерв таких три пдвски, зняти з них форму й вдлити цю красу".