Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем.
В нашй стрчц дуже багато так званих екшен-сцен, тому така спвпраця майже на рвн нтуц з камерою — це дуже важливо”, – пдкреслив Сетаблав. Забагато битв (дуже суб’ктивне зауваження). Вдео оприлюднили на канал YouTube FILM. Одного разу мисливц брати Беркути проникають у ворожий монгольський табр звльняють полонених. Режисер стрчки – Ахтем Сетаблав, спврежисер – Джон Внн, оператор – Юрй Король. Далеко не щороку на екранах показують укранське кно такого розмаху, з такою претензю, з таким бюджетом. Воно й зрозумло: не наймасштабнша нацональна сторя погано розходиться в якост експортного продукту, необзнанй людин у не потрбно занадто довго вникати. Але потм виникла дея зробити фльм у копродукц з США.
Колабораця з ноземними акторами - американськими, монгольськими, казахськими, британськими, - за переконанням режисера, дозволить вивести укранську культуру на свтовий рвень. Але Максим, рушйна сила нашого фльму, наносить попереджувальний удар по загарбникам та ранить монгольського воначальника Бурунду у самсньке його монгольське серце, вбиваючи у того диного сина. Стрчка стала одним з переможцв 9 птчингу Держкно та отримала 30 млн. Розрахований укранський екшн на аудиторю 12+ та йтиме у кнотеатрах до понедлка, 15 жовтня. - Кноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповдання вана Франка. У широкий прокат фльм режисера Ахтема Сетаблава у спвпрац з американським колегою Джоном Вном, виробництва Kinorob та CinemaDay за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно, виходить 10 жовтня. Над створенням картини працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану.
Бо якщо у когось ще лишилася краплина сумнвв, то Захар Беркут – якраз тою жирною крапкою, яка остаточно доводить: круте укранське кно сталося! Якщо коротко, то час д – середина XIII столття, а мсце – мальовнич Карпати. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. Проте вс варанти були важкодоступн, зрештою грську ущелину довелося будувати у кностуд Film. Автори фльму подякували глядачам.
Серед мсцевих жителв ватажок орди знаходить зрадника, який вдкрива йому тамних хд у горах. Але у мисливцв на чол з Захаром Беркутом план, як назавжди зупинити ворогв.