Фльм виробили компан Kinorob (FIlm.ua) та Cinema Day за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.
Але пд час полювання на ведмедя син Захара – Максим – ряту вд кгтв дочку Тугарина, Мирославу. Про це йдеться на сторнц фльму у Facebook. У фльм знмалися й нш ноземн актори з досвдом, проте рзниця мж ними та нашими втчизняними акторами взагал не вдчувалася. Вони ж чули, що в Укран йде вйна, що Украна захищаться вд зовншнього агресора — вд Рос. “ якщо ця стрчка отрима в Укран гарний фдбек, це буде довол потужним пдрунтям для того, щоб потм вдбувся мжнародний прокат… А я очкую насамперед емоцйно реакц. Тепер вн вважа свом обов'язком помститися кривдникам знищити мсцев поселення. А що стосуться прац, безпосередньо втлення свого персонажа, я жодного разу не стикався з тим, щоб хтось з них не знав або, не дай Боже, свого тексту, або контексту того, що ми знмамо, або був не готовий фзично. Ми розмстили по лсу скай-панел та гелв кул, що давали в диму легку глибину, створювали нуарну атмосферу", - розповв про особливост роботи вноч оператор Юрй Король. Довдково.
"Я люблю сторю. Ось тльки для захдного глядача хн мена та обличчя нчого б не сказали. Ми планумо розвивати Mind Club: обсяг матералв доступних сервсв проектв. З настанням свтанку хану доповдають про те, що трапилося. Але ми вримо в перспективи длово журналстики в Укран, тому що вримо в перспективу Украни. До реч, це стосуться не тльки кривавих сцен: пд час побутових романтичних теж на що подивитись.
Рада Беркут. Тизер фльму "Захар Беркут" (YouTube / FILM.UA Group) Вс нш екшн-сцени настльки ж цкаво дивитися, як заглядати у бетономшалку чи пральну машину пд час роботи. Однак у Беркут все це здаться якимось чужордним, злегка недоречним. - Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. У фльм про боротьбу укранцв проти нашестя монголв знялися актори з Украни, США, Велико Британ, Казахстану та Монгол. Презентаця фльму вийшла вражаючою та перетворилася на справжн шоу. - Кноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповдання вана Франка.
Партнер та консультант стрчки – Мжнародний Фонд вана Франка.