"Захар Беркут" - сторична драма вд режисера Ахтема Сетаблава за мотивами повст вана Франка. Прем'ра фльму в Укран вдбудеться 10 жовтня 2019.
Помтно, що з Беркута намагалися витягнути все по максимуму, щиро намагалися. 30 год в кнотеатр Multiplex Spartak. Клепарвська, 18). Цкава деталь: у монголв за фльмом головний символ – двоголовий орел. Найжахливше, що псля цього всього фльм знматься чи монтуться, таке враження, без спроб привести хоч щось до ладу. Однак незалежн вдважн карпатц разом з Захаром Беркутом мають свй план як зупинити ворога. Недотягли. Ну , зрештою, з точки зору нашого – це, поза всякими сумнвами, винятковий фльм. У Захар Беркут ними – аж кишить.
Але тут ситуацю, як не дивно, врятувала темрява печери, де все вдбувалося. Незабаром стало вдомо, що режисером екранзац цього твору став трумфатор Золото дзии – 2017 Ахтем Сейтаблав (його вйськова драма Кборги взяла шсть нагород). На монет можна побачити зображення головного героя фльму, який огляда гори, беркута, що лта помж монголв, напис “Захар Беркут” дату свтово прем’ри - 10 жовтня 2019 року. Для цього вн знаходить зрадника серед мсцевих, який вдкрива йому тамний прохд у горах. Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Мнуси картини. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути - потайки пробираються в табр та звльняють полонених. У цьому випадку можна було без шкоди для якост дещо скоротити досить великий хронометраж (132 хв).
Також на показ вдбулася урочиста церемоня гасння марки Захар Беркут за участ режисерв Джона Внна та Ахтема Сетаблава, продюсера гора Олесова та директора Укрпошти горя Смлянського. Бонус. Основну сюжетну канву повст Франка збережено: 1241 рк, громада карпатського села Тухля намагаться протистояти навал монголв. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. Генеральний меда-партнер та бродкастер: телеканал УкранаЗ повст вана Франка зробили досить унверсальний дуже видовищний фльм для захдного ринку, але шкода, що настльки вторинний Генеральний меда-партнер бродкастер проекту – ТРК Украна. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Нам дуже важлива ваша пдтримка!
Ще один ункальний елемент свту Захара Беркута – пам’ятну монету, присвячену прем’р фльму, появ яко сприяв Ощадбанк – можна було придбати просто в хол кнотеатру. Андрй Пишний, Голова правлння Ощадбанку розповв: Можна сказати, що нас позбавили шансу вдмовитися вд участ в прокт. На наше ршення вплинуло багато чинникв. Укранський кнематограф як явище, постать автора Франка сам сюжет не могли залишити байдужими.