У головнй рол зграв голлвудський актор Роберт Патрк (Термнатор 2: Судний день). У стрчц взяли участь актори з Украни, США, Великобритан, Казахстану та Монгол: Алекс МакНколл, Томм Фленаган, Попп Дрейтон, Андрй санко, Олег Волощенко, Цегмд Церенболд, ржан Нуримбет, Ална Коваленко, Рок Майерс, Олвер Тревена, Аян Отепберген, Вктор Жданов та нш.
А о 18. Продюсери: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз. Команда "Захара Беркута" довго шукала грську ущелину, де можна було б зняти масштабн батальн сцени. ДетальншеЯкби в Укран знмали показували так фльми як Захар Беркут протягом усх рокв незалежност, ми б сьогодн мали зовсм ншу Украну й ншу сторю. Згадумо шкльний курс з укрансько лтератури. Робота над фльмом тривала клька рокв, у нй брали участь сотн фахвцв з рзних куточкв Украни та свту. Як в цлому роботою Церенболда в "Захар Беркут". Бурунда був в лют, коли про це дзнався. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав.
У широкий прокат фльм режисера Ахтема Сетаблава у спвпрац з американським колегою Джоном Вном, виробництва Kinorob та CinemaDay за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно, виходить 10 жовтня. Серед мсцевих жителв ватажок орди знаходить зрадника, який вдкрива йому тамних хд у горах. Особливо псля успху фльму 2006 року з Джерардом Батлером у головнй рол. Стрчку, щоправда, вже встигли розкритикувати кнокритики, проте автори сподваються, що вона знайде свого глядача. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити численного ворога. Але досить вже критикувати.
Завдяки масштабност, проект став дйсно ункальним явищем в укранськй кнондустр. Ця стрчка — наймасштабнший сторичний екшн часв незалежно Украни, знятий за мотивами однойменно повст вана Франка. Дал: комп’ютерний ведмдь, вже вибачте, н до чого не придатний… Тут хочеться вдзначити органчне звучання музики, що люстру цей бй: буквально як у балет, кожен рух супроводжу точна нота. Епчний екшн. ua з спецальними декорацями грсько ущелини.