Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем.
Сцени, як залишаються з тобою ще деклька тижнв псля фльму. Зйомки проходили влтку 2018 року поряд з Синевирською Поляною в Карпатах пд Кивом, де була створена масштабна декораця грсько ущелини. Тизер фльму "Захар Беркут" (YouTube / FILM.UA Group) За тиждень, що минув, своми враженнями вд перегляду длилися багато хто. Захар Беркут – повнометражний художнй фльм укрансько студ Kinorob, знятий за мотивами однойменно повст вана Франка.
Зрозумло, що окупити бюджет виробництва за рахунок прокату в Укран вн не зможе н за яких обставин, про це не може бути й мови, проте фльм збираються показувати за кордоном. Бурунда був в лют, коли про це дзнався. 10 жовтня в укранський прокат вийшов перший повнометражний укрансько-американський фльм – Захар Беркут. Гордсть, яку вдчуваш за укранське кно. Але спроба спростити сюжет для розумння захдного глядача перетворити на сумш тих самих "Спартанцв" з "Престолами", а ще з "Вкнгами" вдалася не у всьому. Для мене справжня честь зграти цього персонажа, який займа таке важливе мсце в укранському фольклор". сторичний екшн за повстю вана Франка "Захар Беркут" став без перебльшення найгучншою найдорожчою укранською прем'рою року.
Захар Беркут та усе його село, щоправда, не бажають ставати залежними, але оскльки монгольська орда вже неподалк (та щоб не бути пдозрюваним у сепаратизм) Беркут пропону Вовку привести сво вйська з Галичу та плч-о-плч стати проти загарбникв. Що сподобалося найбльше? У гр акторв, у хньому зовншньому вигляд, в декорацях – нде не вдчувалась награнсть чи неприроднсть. Укранськими землями на захд просуваться монгольська орда, очолювана ханом Бурундою. Ну а все нше – нескнченна рзанина бг лсами. Нагадамо, проект став переможцем Дев'ятого птчингу Державного агентства Украни з питань кно. 10 жовтня, у широкому прокат з’явиться фльм режисера Ахтема Сетаблава, який вн зняв за мотивами повст вана Франка “Захар Беркут”, у спвпрац з американцем Джоном Внном. Тизер фльму "Захар Беркут" (YouTube / FILM.UA Group) У фльм знмалися й нш ноземн актори з досвдом, проте рзниця мж ними та нашими втчизняними акторами взагал не вдчувалася.
- Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану.