"Я люблю сторю. А ця сторя (Захар Беркут - Ред.) пролива мен свтло на сторю Украни, яка насправд, на жаль, не настльки добре вдома за межами", - розповдав актор, який сторичному екшен вн зграв Тугара Вовка
Вн виршу провчити смливцв наказу рухатися безпосередньо через гору, куди, на його думку, вирушили вткач. Стрчка подну минуле сучасне. Вдгуки в цлому з знаком плюс, хоча вказувалися деяк нюанси, як поставили глядачв у глухий кут. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. У Львов вдбувся допрем’рний показ Захара Беркута. Зйомки фльму вдбувалися англйською мовою, в кнотеатрах в Укран його покажуть з укранським дубляжем. У фльм про боротьбу укранцв проти нашестя монголв знялися актори з Украни, США, Велико Британ, Казахстану та Монгол. Опублковано перший тизер до нового фльму вд Ахтема Сетаблава "Захар Беркут", який базуться на однойменному твор вана Франка. Вони ще .
Сильне кно. У гр акторв, у хньому зовншньому вигляд, в декорацях – нде не вдчувалась награнсть чи неприроднсть. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Вс елементи, одяг, навть удзики були зроблен вручну. Будьмо справедливими.
З американського боку фльм продюсують Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Ранше повдомлялося, що до знмально команди Захара Беркута придналися голвудськ колеги. П’ять головних ролей грають голлвудськ актори: Роберт Патрк, Томм Фленаган, Рокк Майрс, Попп Дрейтон, Алекс Макнколл. Як свято Перуна, так три чверт фльму проходять у темряв: суцльна нч багаття. Укранського фльму, який чи не вперше в стор укранського кнематографу розказав про патротичн реч якраз без жодно нотки пафосу. мж цими двома, як ми пам'ятамо, конфлкт. Добравшись до Карпат, вйсько зупиняться на нчлг. Проте багато деталей, символв та образв дозволяють зчитати паралел з сучасними подями та конфлктом укранцв з ншим агресором. Бюджет стрчки склав 113 млн гривень, частину з яких видлило Держкно. Картинки тако краси в укранському кно, мабуть, ще не було.
Серед вдомих постатей у фльм: Роберт Патрк (грав у фльм “Термнатор 2: Судний день”), Андрй санко (“Кборги”), Олег Волощенко (“Сторожова Застава”), Ална Довбуш (“Мзантроп”) та нш. Зйомки фльму вдбувалися англйською мовою, в кнотеатрах в Укран його покажуть з укранським дубляжем.