Друга рч стосуться д чи екшену. “сторя Захара Беркута та вдважних тухольцв – це сторя про одну з головних речей у свт – про мужнсть. Захар Беркут мг бути яким завгодно, але це кно, майже не дина козирна риса якого повинна була бути у екшен. “Ми щаслив вд того, що разом з американськими кновиробниками, наше укранське кно знайшло цлснсть та високий рвень! Гордсть за свох колег, що зробили такий яксний продукт! Акторськ роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподвамось, що в майбутньому фльми такого рвня, будуть саме украномовн в оригнал саме укранськ актори виконуватимуть головн рол. Та й взагал вже близько до кнця Захар Беркут почина нагадувати щось на кшталт чи то битви у Гельмовй Западин з Володаря перснв чи то укрансько верс 300 спартанцв.
Про це Льввському порталу повдомили органзатори заходу. Монгольське вйсько руба, вбива спалю все що бачить. 19. Ранше повдомлялося, що першою краною в вроп, яка покаже сторичний екшн “Захар Беркут”, стане спаня. Бюджет картини склав 75 млн гривень, з них держпдтримка - 30 млн гривень. “Творц фльму оголосили про масштабний перформанс, присвячений цй под. Тут все як в бойовику, особливо це помтно у комчних сценах: брати нескнченно пдколюють один одного, Максим ховаться у кмнат Мирослави, у Тухл прожива життрадсний п’яниця-веселун… Дотримались навть найголовнших голлвудських трендв: вд епчних масових побощ до фемнзму.
Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн). Ця орда рухаться на захд, знищуючи все на свому шляху. Зрозумло, що окупити бюджет виробництва за рахунок прокату в Укран вн не зможе н за яких обставин, про це не може бути й мови, проте фльм збираються показувати за кордоном. Монгольська орда на чол з ханом Бурундою рухаться на захд, винищуючи все на свому шляху. У монгольськй навал у "Захар Беркут" брали участь справжн монголи - актори з Монгол та Казахстану. Вони були здивован Карпатами, варениками з вишнею… вони були дуже готов до спвпрац, що вдчувалось на майданчику. Мене весь час не полишали вдчуття, що я дивлюся голлвудське кно: якогось -надцятого Робн Гуда чи "Хоробре серце".
О 17.30 год запланована прес-конференця за участ команди фльму, яку вестиме Андрй Алферов — кнознавець, кнокритик, телеведучий, член Мжнародно асоцац кнопреси (FIPRESCI).