У фльм про боротьбу укранцв проти нашестя монголв знялися актори з Украни, США, Велико Британ, Казахстану та Монгол.
за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем. Прем'ра стрчки з гаслом "У свобод моя сутнсть" запланована вже на 10 жовтня 2018 року. Але у мисливцв на чол з Захаром Беркутом план, як назавжди зупинити ворогв. Дал: комп’ютерний ведмдь, вже вибачте, н до чого не придатний… Це труднощ перекладу. Сьогодн, 9 жовтня, у столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбудеться масштабна прем’ра сторично драми “Захар Беркут“. ця ущелина стала для мене найважчою та цкавою роботою. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Окрм цього, з нагоди прем’ри фльму, в Укран випустили тематичну марку та србну монету вд “Ощадбанку”.
У картин зграли: Томм Фленаган ("Хоробре серце" (1995), "Гра" (1997), "Гладатор" (2000)), Роберт Патрк ("Термнатор 2: Судний день", "Переступити межу" (2005), "Мст у Террабтю" (2006)), Елсон Дуд ("ндана Джонс Останнй хрестовий похд" (1989), мн-серал "Копальн царя Соломона"). Та у Захара Беркута (Роберт Патрк) свй план як цьому протистояти. Сьогодн, 9 жовтня, у столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбудеться масштабна прем’ра сторично драми “Захар Беркут“. Фльм режисера Ахтема Сетаблава у спвпрац з американським колегою Джоном Вном, виробництва Kinorob та Cinema Day за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно, виходить на велик екрани 10 жовтня 2019 року. Генеральний меда-партнер бродкастер: ТРК Украна Напвгол ван з Максимом, як на початку фльму бгають лсом спритно метають у дерева сокири, якби не нюанси зовншност, легко зйшли б, наприклад, за пвнчноамериканських нданцв. До зйомок залучили близько 500 акторв, з яких половина знмалася у батальних сценах.
Як свято Перуна, так три чверт фльму проходять у темряв: суцльна нч багаття. Львв’яни першими в Укран побачать цей фльм. Вийшов епчний трейлер найочкуваншого укранського релзу ц осен – сторичного екшену Захар Беркут, створеного за мотивами знаково повст вана Франка. Тепер вн вважа свом обов'язком помститися кривдникам знищити мсцев поселення. Примром, Андрй санко (вдомий глядачам з Кборгв) зграв колоритного коваля, на якому зав’язана кульмнаця фльму. Под вдбуваються у 1241 роц. "Захар Беркут" - сторична драма вд режисера Ахтема Сетаблава за мотивами повст вана Франка. Тобто, схоже на те, що цей фльм деклька разв перекладався з укрансько на англйську та навпаки, але в переважнй бльшост того, що тут кажуть, залишився сенс. П’ять головних ролей грають голлвудськ актори: Роберт Патрк, Томм Фленаган, Рокк Майрс, Попп Дрейтон, Алекс Макнколл. як будь-який приклад свтово лтератури вн не тльки вчний, а й завжди актуальний.
Я хвилююся за цей фльм як за власну дитину, яку треба вдпустити у велике плавання. Сподваюся, те, що ми зробили з командою, знайде вдгук у серцях глядачв та змусить замислитися. Той свт, який лежить поза межами нашого дому, ма бути добрим до нашо дитини, тобто до нашого фльму. Тод у нього буде гарна доля, – подлився своми сподваннями режисер Ахтем Сетаблав.